Har du brug for hjælp til skemaudfyldning og fotografering – eller blot behov for en uformel samtale? Så hjælper vi gerne på vores kontor i Århus. Send os en mail eller giv os et kald.

Før din operation

Praktiske oplysninger og gode råd før din operation

Når du vælger at lade dig kosmetisk operere, er det ikke kun kirurgen der skal gøre et godt stykke arbejde, det er i høj grad også dig selv. Det er et samarbejde imellem kirurgien, din krop og måden du passer på dig selv før og efter operationen. Der er derfor nogle få præ – og postoperative instrukser du skal følge

Rygning og damp med nikotin, er bevist at være den største årsag til dårlig sårheling og grimme ar. Derfor er det vigtigt at du stopper før din operation. Jo før du stopper, des bedre betingelser giver du kroppen, men som minimum gerne 4 uger før. 

Da rygning (nikotin specifikt) nedsætter blodgennemstrømningen i dine blodkar og i særdeleshed i de små kapillærer i huden, hvor arret sidder, bør du vente så længe som muligt med at genoptage rygningen, og mindst 4 uger. 

Drik masser af vand og spis sundt inden din operation. Tag gerne vitaminpiller og sørg også for at bevæge dig. Hvis du ikke er vant til at dyrke regelmæssig motion, kan du med fordel begynde at gå nogle ture op til operationen. 

Du bør ikke indtage lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin, Ibuprofen og lignende) samt andre lægemidler og naturlægemidler, som virker blodfortyndende (fx Q10, fiskeolier og E-vitaminer). Dette bør du ophøre med ca. 3 uger før operationen. 

Sørg for at der er nogen der kan sørge for at hente dig fra lufthavnen når du kommer hjem. Skal du med bus eller tog, anbefaler vi at du bestiller pladsbillet i god tid. 

Ved de fleste større operationer må du ikke køre bil i de første uger efter hjemkomst. Sørg desuden for at tjekke med dit forsikringsselskab, da de ofte har ret skrappe krav, hvis du er involveret i en ulykke. Tænk på din evne til at handle hurtigt, i tilfælde af nødbremsning, uheld og andet. Tænk på andre og ikke dig selv. 

Det er en god ide, hvis du bor alene, at have en til at kigge til dig engang imellem. Sørg for at have lidt mad i skab, fryser og køleskab og skal du have opereret brysterne, kan det være en god ide at sørge for at de ting du ofte bruger, er indenfor rækkevidde og ikke oppe i højderne – glas, håndklæder, shampoo osv. 

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om noget som helst, så tøv endelig ikke med at kontakte os - vi sidder klar til at guide og hjælpe dig!