Har du brug for hjælp til skemaudfyldning og fotografering – eller blot behov for en uformel samtale? Så hjælper vi gerne på vores kontor i Århus. Send os en mail eller giv os et kald.


Hvorfor betyder dit BMI overhovedet noget?

Selvom det ofte er en udskældt størrelse, er Body Mass Index (BMI) en vigtig faktor ved planlægning af kosmetiske operationer. BMI fortæller, ganske forenklet forklaret, om din vægt og din højde passer sammen. En lav BMI er ofte ønskværdig i forbindelse med kosmetiske indgreb af flere årsager, både med hensyn til de æstetiske resultater og af sundhedsmæssige årsager.

Vi vil herunder prøve at forklare nogle af årsagerne.


Resultatet

Jo lavere BMI er, des tyndere er fedtlaget under huden. Dette giver kirurgen bedre mulighed for at forme og skulpturere kroppen med større præcision og med et jævnere resultat. Det er svært at arbejde i fedtvæv, da det er ustabilt og ujævnt. Hvis du nogensinde har set et stort stykke frit fedt fra et menneske eller et dyr, kan du nok forestille dig hvor svært dette kan være at sy i.

Et relativt stort lag fedt besværliggør detaljearbejdet for kirurgen, hvilket har betydning for det endelige resultat. Dette er især vigtigt ved maveplasktik og fedtsugninger, hvor formålet med operationen er at fremhæve eller definere din krops former. Man ser også en sammenhæng imellem hudens elasticitet og BMI. En lavere BMI kan relateres til en mere elastisk hud, hvilket i høj grad også har betydning for det endelige resultat, som bliver strammere og mere jævn, hvis huden er god til at ”følge med”.

Når man udfører kosmetiske operationer, er det også vigtigt at tage højde for din krops proportioner og balancen imellem de forskellige kropsdele. Det kan virke nytteløst at fjerne overskydende fedt på maven eller løfte og reducere brysterne, hvis hofter, ryg og arme er overvægtige. På den måde kan der ikke skabes harmoni og balance i din krops proportioner og resultatet vil selvfølgelig blive derefter.


Helbredsmæssige årsager

En høj BMI er forbundet med en øget risiko for komplikationer under kirurgiske indgreb, herunder blodpropper, infektioner, og problemer med anæstesi. Grunden hertil er at fedtvæv generelt ikke har særlig god blodcirkulation og derfor ikke kan ilte et område optimalt. Iltning af det opererede område er essentielt for helingen og for at minimere risikoen for netop hudvævsdød (nekrose).

Personer med lavere BMI heler derfor helt overordnet bedre og hurtigere, hvilket fører til hurtigere bedring og reducerer risikoen for komplikationer som infektioner og dårligt helende ar.

Et lavere BMI kan også indikere et stærkt immunsystem og god fysisk form, som yderligere hjælper med at forebygge postoperative problemer. Man skal dog aldrig skære alle over én kam, da BMI også kan snyde. Derfor er det vigtigt at kirurgerne foretager en grundig vurdering i hver eneste sag, for at vurdere for eksempel ”hvor sidder ”overvægten”, drejer det sig om masser af overskydende hud efter et vægttab, eller sidder fedtet inde omkring dine organer, på arme eller ben.


Konklusion

En lav BMI spiller en central rolle ved kosmetiske operationer. Ikke alene forbedrer det de æstetiske resultater ved at tillade mere præcise og proportionerede indgreb, men det reducerer også risikoen for komplikationer og fremmer hurtigere heling. Som et led i vurderingen vil din BMI altså blive bedømt, da det i mange tilfælde kan sige noget om dit overordnede helbred og være en vigtig spiller omkring resultatet af operationen.  

Som nævnt tidligere, er der selvfølgelig også afvigelser og andre faktorer der skal tages højde for. Derfor vil det altid bero på en kirurgisk vurdering af det overordnede billede, om du kan godkendes til en operation med et lidt højt BMI. Hos vores klinikker anbefales det at dit BMI er max 28. Hvis dit BMI ligger imellem 28-30 kan du få en vurdering, men vil oftest blive anbefalet et vægttab forud for operationen. Det er kun meget få patienter der kan blive godkendt med et BMI på 30-32.

 

 

u003ca href=u0022https://www.beregnbmi.dk/u0022u003eBeregn BMI – Bmi beregner – Beregn din BMI (Body Mass Index), Fedtprocent, Idealvægt, kaloriebehov – Bmi beregner fra Beregnbmi.dku003c/au003e: Body Mass Index (BMI)


Hvad så hvis jeg har tabt mig op til operationen?

Hvis du har haft et større vægttab op til operationen, anbefales det at du er vægtstabil i en periode på 4+ måneder før du lægger dig under kniven. En stabil vægt giver kirurgen mulighed for at forudsige og planlægge resultatet meget bedre, da din krops proportioner bedre kan vurderes og huden ikke skal forventes at trække sig mere sammen efter et vægttab.

Få en gratis og uforpligtende vurdering ved at trykke på vores vurderingsskema-links. 

https://luxuskirurgi.eu/healthcare-form/u0022u003eHealthcare Form – Luxuskirurgi – Blandt Europas førende kirurgi agentureru003c/au003e: Body Mass Index (BMI)