Skip to main content

Tummy tuck

Tummy tuck (abdominalplastik)

Pris fra: 31.500,-

Slapt maveskind ses især efter stort vægttab og/eller efter graviditeter.
Forudsætningen for et godt resultat er som udgangspunkt, at man ikke er overvægtig (BMI max 27).

Formålet med operationen er at fjerne overskydende hud på maven. Er dine mavemuskler skilte, foretages der ligeledes en reparation af disse. Du beholder din egen navle og dennes placering, men der laves et nyt hul til den i huden, hvis det er nødvendigt.

Procedure
Operationen foregår i fuld bedøvelse og kan vare fra 1½- 3 timer. Der lægges et snit nederst på maven over skambenet og ud over hoftekammen, afhængig af hvor løs huden er. Navlestilken frigøres. Hud og underhud løsnes op til ribbenene. Overskydende hud og underhud fjernes. Hvis det findes nødvendigt, foretages der opstramning af bugvægsmuskulaturen (mavemusklerne). Slutteligt laves nyt ”hul” til navlen.
Ved behov anlægges dræn til opsamling af blod og vævsvæske.
Afhængig af hudens slaphed kan operationen evt. begrænses til kun at gå til navlen, som så ikke påvirkes.
Efter operationen iføres man kompressionsdragt. Operationen efterlader ar i den “nye navle”, tværs henover maven over bikinilinjen.

Udvidet tummy tuck/ Fleur de lis: I enkelte tilfælde, kan det være nødvendigt med en udvidet tummy tuck. Dette ses især ved personer der, efter massivt vægttab, har overskydende/løst hud over navlen og på siderne. Så laves der, i tillæg til ovenstående, et snit fra skambenet og op til brystbenet, hvor der også fjernes hud vertikalt.

Forløb
De første dage kan og må man ikke ligge udstrakt, men med let bøjede ben. Det tilrådes jævnligt at gå omkring i let foroverbøjet stilling, dels for at mindske trækket på sårene, dels for at bedre blodomløbet i benene. Drænene fjernes på klinikken efter et par dage, afhængig af hvor meget væske der kommer i dem.
Smertestillende medicin og antibiotika gives efter klinikkens sædvanlige retningslinjer.

Man skal undgå tunge løft, sport, motion i 8 uger efter operationen, for at skåne arrene og den indvendige heling.

Bivirkninger
Ofte findes nogle, men begrænsede smerter. Man oplever mere en stram spændingsfornemmelse. Området kan have tendens til at hæve op i op til 2 måneder efter operationen. Især omkring arrene ses hyppigt føleforstyrrelser, som kan være permanente, men som regel kun er forbigående.
Arrene vil være permanente. På forhånd kan man ikke garantere et bestemt udseende eller placering af arrene efter operationen. I sjældne tilfælde kan ses skred af såret med forsinket heling og uskøn ardannelse til følge.
Hårgrænsen over skambenet rykker typisk også lidt opad, og venusbjerget løftes en lille smule.

Komplikationer
De første dage efter operationen, ligger du til observation på klinikken og senere på hotellet, da der kan opstå simple komplikationer, som for eksempel blodansamling (hæmatom), som kan kræve punktur, hvor man fjerner det koagulerede blod og standser evt. blødning.
Infektion er sjældent og hyppigst hos overvægtige og tobaksrygere.
Vævsdød (nekrose) efter operationen er en uhyre sjælden, men alvorlig komplikation, der kan kræve korrektion af arret og i nogle tilfælde hudtransplantation.

Se priser HER

 

Alle priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer efter konsultation hos kirurgen

Shopping Cart