Skip to main content

Næse

Næseplastik

Pris: Fra 18.000,-

Næsen er centralt placeret i vores ansigt og har derfor en stor betydning. Derfor kan en næseoperation være en meget positiv beslutning for mange mennesker. Er en næse skæv, skyldes det ofte, at næseskillevæggen er skæv, og det kan i nogle tilfælde give vejrtrækningsproblemer. Hvis en skævhed i næsen skal rettes, samtidig med at næsen gøres mindre, bliver operationen så vanskelig, at resultatet undertiden bliver uforudsigeligt. Kosmetisk operation af næser er derfor aldrig en standardoperation, hvilket betyder, at patienten og den opererende læge må gennemgå operationen meget nøje, for at fastlægge hvilke ønsker patienten prioriterer højest. En ting er, hvad patienten ønsker, en anden er, hvad der er fysisk mulig. Er næsen for stor kan det skyldes, at næsespidsen er for klumpet, næseryggen for høj (hump), eller næsen er for bred. Ofte ses alle tre forandringer på samme næse.
En næseoperationen kan med succes kombineres med andre ansigtsoperationer, f.eks.  poser under øjnene, tunge øjenlåg, korrektion af kindben eller læbeforstørrelse med Restylane eller implantater.

Procedure
Ved operation af næsen lægges de fleste snit fortrinsvis indvendigt i næseborene, så der ikke senere bliver synlige ar. Ved for klumpet næsespids fjernes en del af næsebrusken og evt. den nederste del af næseskillevæggen. Ved høj næseryg fjernes brusk og den fremstående bule på næsebenet indefra gennem en ”kanal”. Ved brede næseben løsnes huden, og næsebenet oversaves og mejsles til så det kan “modelleres” på plads igen før huden genplaceres. Hvis næseborene er for brede fjernes et lille stykke af næsefløjene. Operationen tager mellem 2-4 timer.
Operationen kan foregå i lokal eller fuld bedøvelse og kræver ophold i Litauen i 4-7 dage. Under en næseoperation vil blodet løbe ned i bihulerne, og dette blod vil give anledning til blodnæse, når man er oprejst efter operationen. Derudover kan der forekomme en let blødning efter operationen. Det kan sive ud af næseborene, eller man kan smage blod fra svælget i munden. Dette kan afhjælpes med at have hovegærdet på sengen lidt oppe og evt. benytte en ekstra hovedpude de første nætter efter operationen.

Forløb
Efter operationen lægges en skinne i bandagen over næsen. Dagen efter operationen fjernes de vattamponer som sidder i næsen. Skinnen og trådene fjernes efter én uge. Man skal herefter være meget forsigtig ikke at støde næsen, da den kan gå ud af facon efter et stød. Man må ikke pudse næse før 2-3 uger efter operationen. Arbejdet kan normalt genoptages efter 5-7 dage, sportsudøvelse efter 4 uger, men forsigtigt.
Det endelige resultat kan først bedømmes efter ca. 6 måneder.

Bivirkninger
Der er sædvanligvis kun få smerter efter operationen, men en del ubehag. Kinderne kan blive lidt hævede, og omgivelserne ved øjnene kan hæve og blive blå. Det varer ca. 1-3 uger, før man begynder at se normal ud. Slimhinderne i næsen er hævede efter operationen, og det giver nedsat luftpassage. Lugtesansen kan ligeledes være nedsat i en periode.

Komplikationer
Blodansamlinger og infektioner forekommer kun sjældent. Derimod kan slutresultatet ved en næseoperation som nævnt være ret uforudsigeligt. Næsebenet kan finde på at gå tilbage på den tidligere plads, og den nederste brusk kan blive uregelmæssig, når hævelsen forsvinder. Nedsat luftpassage kan forekomme. Dette kan kun korrigeres ved en ny operation.
Meget sjældent kan det forekomme, at der optræder pludselige næseblødninger i efterforløbet, samt permanent nedsat luftpassage, smags- og lugtesans. Endelig er der forekommet eksempler på øget knogledannelse ved brudlinjerne, skade på en tårekanal samt hudskade med efterfølgende ardannelse.

 

Alle priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer efter konsultation hos kirurgen.

Shopping Cart