Skip to main content

Maveskindsoperation

Maveskindsoperation (abdominalplastik)

Pris: 27.800,-

Slapt maveskind ses især efter stort vægttab og/eller efter graviditeter.
Forudsætningen for et godt resultat er, at man ikke er overvægtig.
Overvægtige patienter skal tabe sig inden operation og er man ryger skal man helst ophøre med rygning inden operationen. Dette er yderst vigtigt, da overvægt samt rygning øger risikoen for komplikationer betydeligt.
Formålet med operationen er at stramme maveskindet op og fjerne den overskydende hud. Er bugvægsmuskulaturen (mavemusklerne) slap, strammes denne også op (bugvægsplastik). Navlen bevares.

Procedure
Operationen foregår i fuld bedøvelse og kan vare fra 1½- 3 timer. Der lægges et snit nedadtil på maven over skambenet og ud over hoftekammen, afhængig af hvor løs huden er. Navlestilken frigøres. Hud og underhud løsnes op til ribbenene. Overskydende hud og underhud fjernes. Hvis det findes nødvendigt, foretages der opstramning af bugvægsmuskulaturen (mavemusklerne). Slutteligt laves nyt ”hul” til navlen.
Ved behov anlægges sugedræn til opsamling af blod og vævsvæske. Sårene sys under nogen stramning og dækkes med plaster.
Afhængig af hudens slaphed kan operationen evt. begrænses til kun at gå til navlen, som så ikke påvirkes. Denne operation kan, afhængig af behovet, kombineres med fedtsugning af hele maveregionen.
Efter operationen iføres man kompressionsdragt. Operationen efterlader ar i den “nye navle”, tværs henover maven over bikinilinjen.

Forløb
De første dage må man ikke ligge udstrakt, men med let bøjede ben. Det tilrådes jævnligt at gå omkring i let foroverbøjet stilling, dels for at mindske trækket på sårene, dels for at bedre blodomløbet i benene. Drænene fjernes på klinikken efter et par dage, afhængig af hvor meget væske der kommer i dem.
Smertestillende medicin og antibiotika gives efter klinikkens sædvanlige retningslinjer.
Skal der fjernes tråde, fjernes de efter 14 dage, samtidig foretages sårkontrol.
Man skal undgå tunge løft, sport, motion i 8 uger efter operationen, for at skåne arrene og den evt. bugvægsplastik.

Bivirkninger
Ofte findes nogle, men begrænsede smerter. Området kan have tendens til at hæve op i op til 2 måneder efter operationen. Især omkring arrene ses hyppigt føleforstyrrelser, som kan være permanente, men som regel kun er forbigående.
Arrene vil være permanente. På forhånd kan man ikke garantere et bestemt udseende af arrene efter operationen. I sjældne tilfælde kan ses skred af såret med forsinket heling og uskøn ardannelse til følge.
Hårgrænsen over skambenet rykker lidt opad.

Komplikationer
De første dage efter operationen kan der opstå blodansamling (hæmatom), som kan kræve punktur eller en ny operation, hvor man fjerner det størknede blod og standser evt. blødning.
I efterforløbet kan der optræde væskeansamling under huden, som kan udtømmes ved punktur.
Infektion er sjældent og hyppigst hos overvægtige og tobaksrygere.
Vævsdød (nekrose) efter operationen er en uhyre sjælden, men alvorlig komplikation, der kan kræve korrektion af arret og i nogle tilfælde hudtransplantation.

 

Alle priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer efter konsultation hos kirurgen

Shopping Cart