Skip to main content

Gynækomasti

Gynækomasti

Pris FRA: 15.500,-

Operativ fjernelse af uønsket, forstørret bryst hos mænd, Mænd kan have unormalt store bryster, til stor gene for de fleste. Dette kan skyldes, at brystkirtlen er forstørret, at der er for meget fedt, eller en kombination af begge dele. En kirurgisk brystreduktion kan afhjælpe dette. Formålet med operationen er at fjerne fedt-/ og eller kirtelvæv fra brysterne, og i nogle tilfælde også overskydende hud. Dette indgreb resulterer i et fladere og fastere bryst samt en flottere mandlig brystkontur. Er brystvorten stor, kan denne også mindskes ved samme operation.

Procedure
Operationen foregår i fuld bedøvelse og tager ca. 1-2 timer eller mere alt efter indgrebets omfang. Snittet lægges oftest i brystvorteranden. Somme tider er det nødvendigt også at fjerne overskydende hud, hvis brystet hænger meget, hvilket indebærer længere ar. Hele den forstørrede brystkirtel og evt. fedt fjernes. I nogle tilfælde kan man nøjes med en fedtsugning, det afhænger af selve brystkirtelens fasthed og størrelse, og vurderes af kirurgen.

Forløb
Ofte anvendes et dræn til fjernelse af overskydende blod og vævsvæske efter operationen. Hvis der er anvendt dræn, skal det fjernes efter en eller flere dage. Man får en kompressions dragt/korset på efter operationen, for at mindske hævelse den første tid. Man kan have ondt og blive blå og hævet og have brug for smertestillende medicin de første dage. Man skal holde sig meget i ro, især de første dage, for at undgå blodansamling. Afhængigt af hvilket arbejde man har, og omfanget af indgrebet kræves sygemelding i ca. 14 dage.

Bivirkninger
Ar, i nogle tilfælde meget synlige, nedsat følesans i brystvorten, midlertidigt eller permanent.  Ømhed og brændende fornemmelse. Overskydende hud, der så kan fjernes efterfølgende. Blå mærker og hævelser vil normalt forsvinde helt efter 3-6 måneder.

Komplikationer
Blødning, infektion eller forsinket sårheling.
Underhudsfedtvævet kan af og til blive uregelmæssigt. Hvis kirtlen er stor tæt på brystvorten, og man har en vægt i overkanten af det tilrådelige, kan brystvorten af og til trække ind.
Væsketab eller væskeansamlinger. Friktions-forbrændinger eller andre skader på hud eller nerver. Ujævn overflade eller asymmetri i brysterne eller brystvorterne (ved omplacering af disse).

Se priser HER

Alle priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer efter konsultation hos kirurgen.

Shopping Cart