Skip to main content

Gastric bypass

Pris: Normalpris 52.800,- Kampagnepris 48.800.-

Ved en gastric bypass operation laves der fem små huller i maveskindet, så operationsudstyret kan indføres. Den store mavesæk gøres mindre, således at fødeindtagelsen begrænses. Den lille mavesæk syes fast tyndtarmen. Herved kører maden udenom den store mavesæk dvs. bypasses. Der fjernes hverken mavesæk eller tarm. Mavesaft fra den aflukkede store mavesæk, galde fra leveren og enzymer fra bugspytkirtlen, som løber ud I tolvfingertarmen, ledes ind i tyndtarmen længere nede. Det gør, at maden hurtigere kan passere uden at optage den samme energimængde. Du vil opleve nedsat appetit, bl.a. fordi nogle af de appetitstimulerende hormoner nedreguleres. Ved indtagelse af fedt- og sukkerholdigt føde kan du få det dårligt. Derfor er det vigtigt, at du omlægger din livsstil og spiser sund mad efter operationen. Du vil stadigvæk kunne spise meget varieret og nyde maden, men du skal undgå fedt- og sukkerholdige fødevarer, hvilket er godt for helbredet. Har du sukkersyge type 2, vil du opleve en hurtig forbedring, fordi den nye måde maden løber gennem tarmen på, forbedrer insulinens virkning. Du kan forvente at tabe 60-70 % af overvægten i løbet af det første år.

Alle priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer efter konsultation hos kirurgen.

Gastric banding operation

Pris: xx.xxx,-

En gastric banding operation udføres med kikkertteknik. Ved en gastric banding operation afsnøres den øverste del af mavesækken med et blødt bånd af silikone. Båndet sørger for, at du ikke kan spise så meget, og at maden passerer langsommere gennem mavesækken. Derved opnår du hurtig mæthedsfornemmelse. En ballon på indersiden af båndet kan gøres større og mindre, så man kan regulere båndets størrelse og dermed tilpasse mængden af mad og drikke. En gastric banding operation giver typisk et vægttab på 40-50 % af overvægten, men stiller store krav om permanent mådehold. Derfor er effekten af laparoskopisk gastrisk banding ikke så god som efter en bypass operation. En gastric banding operation kan laves om.

Alle priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer efter konsultation hos kirurgen.

 

Gastric Balloon

Er ambulant og uden operation tager ca 20 minutter , patienten får lagt en kuglerund, blød silikoneballon ned i mavesækken i sammenklappet tilstand ved hjælp af en mavekikkert (et gastroskop). Med et påfyldningssystem fyldes ballonen herefter med sterilt saltvand. Når ballonen er placeret og fyldt, flyder den frit i mavesækken uden ydre tegn på dens tilstedeværelse. Ballonen udfylder delvist mavesækken og patienten vil derfor opleve en mæthedsfornemmelse på grund af ballonens fylde og vægt. Ballonen kan ligge i op til 12 måneder, hvorefter den fjernes igen med et tilsvarende modsat indgreb. Er det nødvendigt at gentage proceduren indføres en helt ny ballon. Ballonen indsættes altså kun i en begrænset periode (op til 12 mdr) , og i denne periode skal patienten gennemgå en livsstils- og kostændring i samarbejde med hospitalets sundhedspersonale.

Denne type indgreb er særdeles velegnet til overvægtige med en BMI under 35, eller personer som ønsker et vægttab optil 30 kg, mere er dog set, og for patienter som ikke ønsker de mere ekstreme typer af fedmekirurgi. Når ballonen er på plads i mavesækken bliver den fyldt med saltvand og et ufarligt blåt farvestof. Ballonen er udviklet af et meget solidt materiale og sandsynligheden for, at den skulle gå i stykker i mavesækken er meget lille. Skulle det alligevel ske, vil det blå farvestof meget hurtigt kunne ses i urinen, og patienten kan tage på hospitalet og få ballonen fjernet. På den måde er risikoen ved denne behandlingsmetode meget lille.

Shopping Cart