Skip to main content

Armplastik

Armplastik

Hvornår skal man vælge et overarmsløft og hvornår skal man vælge en fedtsugning?

Det er klart, at kan man klare problemet alene ved en fedtsugning, er det den bedste løsning, eftersom fedtsugning alene reelt er næsten uden ar. De afgørende faktorer er hudens spændstighed og fedtlagets tykkelse. Desto spændstigere hud og tykkere fedtlag, desto større er sandsynligheden for at man kan nøjes med en fedtsugning.
Der er principielt to grupper, som kan have glæde af en armplastik. Dem der grundet et større vægttab eller blot med alderen har udviklet meget løs hud på overarmene og dem der har påfaldende kraftige overarme på grund af fedtophobning. Har man både slap hud og et for tykt fedtlag på overarmene i forhold til den øvrige del af kroppen, bør et armsløft suppleres med en fedtsugning.

Procedure
Ved operationen fjernes overskydende hud og fedtvæv på overarmene, samtidig med at hud og underhud løftes op mod armhulen, og en æstetisk overarmskontur genskabes. Ved fedtsugning alene bliver der blot lavet enkelte 5 mm snit i hver arm. Ved behov for et overarmsløft placeres arrene så vidt muligt skjult i armhulen, men ved store mængder løs hud kan det blive nødvendigt med ar på indersiden af overarmene, næsten ned til albuerne. Huden syes så vidt muligt med indvendige tråde, som ikke efterlader stingmærker.Er der udført et overarmsløft anlægges evt. et dræn til fjernelse af vævsvæsker og blod. Drænene fjernes typisk dagen efter. Forbinding anlægges med plaster og en elastisk komprimerende forbinding fra hånd til armhule. Operationen foretages i fuld bedøvelse.
Efter operationen skal du regne med en vis lokal ømhed i nogle dage.
Du vil få udleveret smertestillende medicin til de første dage, derefter kan man anvende smertestillende håndkøbsmedicin ved behov.

Forløb
Ved et overarmsløft er det meget vigtigt, både for bevarelse af den genvundne facon på overarmene og for at undgå brede ar, at man anvender kompressionsærmer i tiden lige efter operationen. Kompressionsærmerne skal du have på døgnet rundt i 2 uger. De efterfølgende 12 uger, skal de kun benyttes i dagtimerne.
Har du kun fået lavet fedtsugning, er 3 uger med kompressionsærmer tilstrækkeligt. Første kontrol er 14 dage efter operationen samtidig med evt. trådfjernelse.

Bivirkninger/komplikationer
Armplastik er en forholdsvis enkel operation og hos raske, normalvægtige personer en operation med meget lille risiko for varige mén.
Der er en øget risiko for infektion, idet arrene er placeret i et område, hvor der er svedtendens samt mange bakterier. De almindelige kirurgiske komplikationer såsom blødning og betændelse forekommer, men sjældent. Ved fjernelse af store mængder hud og et tykt fedtlag skal man være opmærksom på risikoen for henfald af fedtvæv under den opstrammede hud. Dette kan medføre sårdannelser i hudrandene. Disse heler oftest af sig selv, men det kan vare mange uger, og kan nødvendiggøre senere korrektion af arrene. Risikoen minimeres ved, at du nøje følger de givne anvisninger før og efter operationen.

Det er almindeligt, at følesansen i huden på indersiden af overarmene er nedsat i begyndelsen, og hos enkelte kan der efter et overarmsløft opleves permanente føleforstyrrelser. De første par uger efter operationen vil der være blå mærker på huden (nogle gange helt ned på underarmene) samt hævelse. Da arrene placeres på langs af armene, er der en øget tendens til brede ar. Det er derfor vigtigt at gøre sig klart, at selv om arrene placeres så diskret muligt, så vil de være synlige i visse stillinger. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at der går mindst et halvt år fra operationen, før arrene begynder at blive bløde og blegne og falde i med den omgivende hud på indersiden af armen. Man kan selv gøre meget for at få så pæne ar som muligt. Vigtigst er det at stoppe med at ryge minimum 2 måneder før operationen. Derudover overholde de retningslinjer som kirurgen giver dig for bl.a. kompressionsærmerne og anvende siliconeplaster på arrene (dette dog først, når arrene er 100% lukkede/helede)

 

Alle priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer efter konsultation hos kirurgen.

Shopping Cart